Deventer

Vanuit bed & breakfast Het Colmerhof bent u op de fiets in vijftien minuten in het centrum van Deventer. Per auto, bus of trein(3 minuten) is de binnenstad ook uitstekend bereikbaar. Een bezoek aan de historische binnenstad van Deventer is zeer de moeite waard. Deventer is één van de oudste Nederlandse steden. De Hanzestad ligt aan de IJssel. Eén van de mooiste rivieren van Nederland. De binnenstad is gevormd in de middeleeuwen. Uit heel Europa kwamen kooplieden naar de jaarmarkten in Deventer om handel te drijven. Hier is nog veel van terug te vinden in de binnenstad van Deventer.

Historische gebouwen

In Deventer kunt u veel historische gebouwen bezichtigen. Het oude stadhuis staat in de top-100 van rijksmonumenten. Ook de Grote of Lebuïnuskerk, de Waag, de Mariakerk, de Broederenkerk, de Bolwerksmolen en de Bergkerk met het Bergkwartier zijn zeer de moeite waard. Aan de Sandrasteeg 8 staat het alleroudste nog bestaande stenen huis van ons land, dit huis dateert van rond 1100. Ook staat in Deventer de oudste Nederlandse Waag. In de Lebuïnuskerk zijn wand- en gewelfschilderingen te bezichtigen en de Lebuïnustoren is te beklimmen. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de verre omgeving.

Evenementen

Deventer kent grote, jaarlijks terugkerende evenementen. In juli wordt Deventer op Stelten georganiseerd. Op de eerste zondag van augustus wordt de grootste boekenmarkt van Europa gehouden. Rond kerst is de binnenstad het toneel voor het Charles Dickensfestijn. www.vvvdeventer.nl

Wandel/fiets/mountainbike routes 

U kunt Deventer op allerlei manieren ontdekken. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes. Zowel in de stad als op het platteland. Vanuit Het Colmerhof bestaat de mogelijkheid voor meerdere tochten door de prachtige natuur van Zuidwest Salland. Op vijf minuten loopafstand komt u reeds bij het landgoed “De Bannink”.

De Sallandse Heuvelrug is vanuit “Het Colmerhof” met de fiets of auto goed bereikbaar. Rond Deventer is vorig jaar een groot netwerk van mountainbike paden aangelegd. Een “must” voor de liefhebber.

Mountainbike routes: Deventer beschikt over meerdere mountainbike routes! Voor meer informatie kunt u de volgende website bekijken. 

  • De afstand naar de Ijssel is 10 minuten.
  • Het industrieterrein Deventer ligt op 5 minuten afstand met de auto.
  • De afstand naar het Welnesscentrum Bussloo is 16 minuten.
  • De afstand naar recreatieplas Bussloo is 16 minuten.
  • De afstand naar het tropisch zwembad en Ijsbaan De Scheg is 500 m.
  • De afstand naar Apenheul te Apeldoorn is 26 minuten.
  • De afstand naar de Julianatoren is 30 minuten.
  • De afstand naar paleis het Loo is 30 minuten.
  • De afstand naar het park de Hoge veluwe is 30  minuten.
  • De afstand naar Burgers Zoo is 30 minuten.

Deventer winkelstad

Deventer is een gezellige en leuke stad om te winkelen. Neemt u vooral een kijkje in de pittoreske Walstraat met de sfeervolle winkels in het historische Bergkwartier gelegen rond de Bergkerk. De Walstraat is in de winter het decor van het Dickensfestijn. En bezoekt u ook het Deventer koekwinkeltje aan de Brink. Een stukje authentiek Deventer met lekkernijen uit grootmoeders tijd. De VVV organiseert stadswandelingen door het historische centrum van Deventer.